Bylinky ve všech formách i podobách jsou skvělým zpestřením jídelníčku
Milujete bylinky a nedáte na ně dopustit? Ať už je používáte při vaření, připravujete si z nich čaje nebo si sami mícháte různé směsi a vlastní mixy koření, rozhodně to není na škodu - jsou totiž příjemným zpestřením jídelníčku. Proč je dobré s nimi v kuchyni pracovat?
Bylinky dodají každému pokrmu osobitou chuť i vůni
Bylinky se dají využít k přípravě čajů, odvarů, ale také se hodí do některých receptů. Každý pokrm osvěží a dodají mu zcela novou chuť. Chcete-li například omezit konzumaci soli, právě používáním bylin můžete sůl nahradit.
Prodej bylin: Kde koupit čaje, směsi i jednotlivé druhy
Nevíte, kde nakoupit kvalitní čerstvé i sušené bylinky? E-shop, přírodní lékárna, farmářský trh či obchod se smíšeným zbožím, to je jen několik příkladů míst, kam můžete zajít. Při používání bylin se vždy řiďte doporučeným dávkováním a při vaření je párujte s vhodnými surovinami.
Pozor na výraznou chuť i vůni
Jestli často popíjíte bylinné čaje, jistě jste již na typickou chuť i poměrně výraznou vůni některých bylin zvyklí. Ale v případě, že jste začátečníky, možná vás tato příliš výrazná chuť, silné aroma i omamující vůně překvapí. Čím častěji ale budete byliny ve všech podobách konzumovat, tím dříve si na tyto jejich vlastnosti zvyknete a přijdete jim na chuť.
Využívejte čerstvé i sušené bylinky i bylinné směsi v kuchyni a nenechte se odradit jejich výrazným aroma a chutí. Uvidíte, že využití bylin při přípravě pokrmů zcela změní chuť celého chodu, a dokonce mohou nahradit také sůl. Ani popíjení bylinných čajů a výroba domácí kosmetiky z bylin není na škodu. Tyto rostliny s námi totiž jsou již od nepaměti a naši předkové je využívali v hojném počtu, protože je měli po ruce a nebyli rozmazlení velikou nabídkou nápojů a pokrmů jako my.